Rast prometa

Sa Sarajevskog aerodroma u ovoj godini letovi prema devet novih destinacija

aerodrom sarajevo44

Rast prometa je kontinuiran iz godine u godinu. U 2018. godini Sarajevski aerodrom je imao ukupno 1.045.417 putnika

Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u 2019. godini leti se prema sedam novih destinacija i to prema gradovima Rijad, Gasim, Džeda, Kuvajt, Atina, Berlin i Geteborg.

– Pored novih aviolinija i ove godine aviokompanije Swiss International Air Lines i Air Arabia su ponovno uspostavile letove za Cirih i Šaržu, dakle imamo devet novih ruta – kazali su Feni s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Do kraja godine, kako očekuju, aviokompanija Flybosnia bi mogla uvesti nove linije.

– U ovom trenutku imamo potvrdu da će od septembra uvesti direktne letove iz Sarajeva za London – potvrdili su sa ovog aerodroma.

Sarajevski aerodrom, ističu, kontinuirano radi na uvođenju novih linija, te je za očekivati da će u narednom periodu pored Londona uvesti i neke druge aviolinije, ali navode da je još rano govoriti o kojim se destinacijama tačno radi.

Trenutno je glavni grad BiH direktnim letovima preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo povezan s ukupno 21 gradom i to: Ljubljana, Beograd, Beč, Zagreb, Keln, Štutgart, Dubai, Minhen, Štokholm, Istanbul, Cirih, Budimpešta, Kuvajt, Rijad, Doha, Gasim, Džeda, Atina, Berlin, Geteborg i Šarža.

Rast prometa je kontinuiran iz godine u godinu. U 2018. godini Sarajevski aerodrom je imao ukupno 1.045.417 putnika.

– Za prvo polugodište 2019. godine (1. januara-30. juna) imali smo ukupno 457.734 putnika. Iskustva iz proteklih poslovnih godina, povećan broj turista, povećan promet govore u prilog tome da se i ove godine očekuje rast broja putnika u odnosu na prethodnu godinu – istakli su sa Sarajevskog aerodroma.