Biznis

Generalni direktor BH Gasa

Salkić: Uredno snabdijevanje gasom (VIDEO)

08/04/2020

Kao pozitivnu vijest izdvojio je da će biti prijedlog za smanjenje cijene gasa za industriju i to za oko 40 KM na hiljadu kubnih metara i to nakon obavijesti dobavljača "Gasprom - Exporta

Generalni direktor Javnog preduzeća BH Gas Jasmin Salkić naglasio je danas da je snabdijevanje gasom u Federaciji Bosne i Hercegovine uredno, a sve obaveze su plaćene budući da se radi o stopostotnom uvoznom energentu.

– Timovi su podijeljeni u skladu s uputama Federalnog štaba civilne zaštite kako bi se održavale tehničke stvari samog gasovoda. Vrlo važna informacija je da je snabdijevanje uredno s obzirom da je u aprilu zabilježena rekordna potrošnja gasa bez obzira što nisu zabilježene niske temperature – dodao je.

Kao pozitivnu vijest izdvojio je da će biti prijedlog za smanjenje cijene gasa za industriju i to za oko 40 KM na hiljadu kubnih metara i to nakon obavijesti dobavljača “Gasprom – Exporta”.

– Za građane i distribuciju bit će nastavljena daljnja kalkulacija. S Vladom Federacije BiH rješavamo pitanje transporta kroz Mađarsku i nadam se da ćemo rješenjem tog pitanja imati priliku oboriti cijenu prema distributivnim kompanijama – zaključio je Salkić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.