Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saniteks na vodećem svjetskom sajmu medicinske opreme u Dussseldorfu

23472423_n

Saniteks ove sedmice nastupa na vodećem svjetskom sajmu medicinske opreme MEDICA u Dussseldorfu. Predstavnici te kompanije predstavljaju svoj proizvodni portfolio te obavit će niz sastanaka u cilju otvaranja novih tržišta.

– Kao jedini predstavnik BiH na ovom sajmu, zadovoljstvo nam je da možemo predstaviti potencijale BiH u oblasti proizvodnje medicinskih sredstava. Iskorak koji smo napravili izlaganjem na sajmu je u skladu sa našim ambicioznim planovima na osvajanju svjetskog tržišta i daljem širenju poslovanja – izjavio je direktor prodaje Saniteksa Nermin Kadrić.

Dodao je da su posjetioci već prvi dan sajma pokazali značajan interes za asortiman ove kompanije te da se nada konkretnim rezultatima već u narednom periodu, saopćeno je iz Saniteksa.

MEDICA je najznačajniji događaj za medicinsku industriju širom svijeta i traje već 40 godina. U 17 sajamskih hala nastupa više od 5.100 izlagača iz 70 zemalja svijeta.

Saniteks je osnovan 1962. godine. U svojim proizvodnim procesima koristi savremene tehnologije, a asortiman čine proizvodi visokog kvaliteta. U dosadašnjem poslovanju Saniteks je ostvario saradnju sa renomiranim svjetskim kompanijama, a više od 50 posto ukupnog prihoda od prodaje realizira na izvoznom tržištu, najvećim dijelom u zemljama EU.