Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saponia iz Osijeka povukla spornu reklamu

saponia

Tema koja je ovoga vikenda izazvala burne rasprave na društvenim mrežama u Hrvatskoj je reklamni spot kompanije Saponia koji je dio javnosti uvredio zbog toga što pokazuje ženu kako pere navijačke dresove svom partneru koji se zabavlja sa svojim društvom navijajući za Hrvatsku.

“Iza svakog hrvatskog navijača stoji jedna žena”, poruka je na kraju spota u kojem žena oblači svJeže oprani dres svom partneru.

Rasprave, u kojima su se sipali argumenti i za i protiv reklame, toliko su se zahuktale da je u nedjelju Saponia reagovala povlačenjem reklame sa svoje zvanične Facebook stranice na kojoj je objavljeno izvinjenje.

“Izvinjavamo se svima koji su se na bilo koji način našli uvrijeđenima zbog naše nove kampanje ‘Za blistavu Hrvatsku’. Cilj kampanje je bilo podstaći zajedništvo, kako u navijanju tako i u kupovanju hrvatskih proizvoda. Namjera nikada nije bila degradiranje žene, koje predstavljaju većinu naših kupaca. Još jednom želimo da čestitamo Vatrenima, te se nadamo da će naši proizvodi oprati njihove dresove, ma ko ih prao”, naveli su u kompaniji Saponia.