Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon incidenta na tuzlanskoj ginekologiji oglasio se UKC Tuzla

ukc tuzla
Foto: Ilustracija

Povodom incidenta koji se dogodio 10. juna na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla između nekoliko uposlenica u porodilištu, saopštenjem za javnost oglasio se UKC Tuzla.

Saopštenje vam prenosimo u cijelosti:

“Dana 10.06.2016. godine, u ranim jutarnjim satima, došlo je do incidenta u prostorijama Klinike za ginekologiju i akušerstvo Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla, o kojem su obaviješteni policijski službenici MUP-a TK – PU Tuzla – PS Istok, koji su obavili uviđaj i uzeli izjave od učesnika i svjedoka.

Vezano za ovaj incident, u Ustanovi se provodi postupak utvrđivanja postojanja povrede radne obaveze.

Po okončanju ovog postupka biće odlučeno o eventualnim sankcijama protiv radnika za koje se utvrdi da su odgovorni za ovaj incident.

Istovremeno, izražavamo puno povjerenje u rad nadležnih organa koji treba da utvrde eventualno postojanje krivične ili prekršajne odgovornosti učesnika u incidentu”, saopćeno je iz službe za odnose s javlnošću UKC-a Tuzla.

Potukle se…

“U petak 10. juna u 4:30 ujutro PS Istok prijavljen je verbalni a zatim fizički sukob uposlenica Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla. Istraga o tom slučaju koji se dogodio u prostorijama Klinike je u toku i o svemu je obavješten kantonalni tužilac. Nije poznato pod kojim se okolnostima obračun dogodio. Kad se prikupe dovoljni dokazi znat će se da li ima elemenata krivičnog djela”, potvrdili su odmah nakon incidenta iz MUP-a TK.