Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

naučno-tehnička saradnja

Saradnja “ArcelorMittal” Zenica i Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo

270619_amz

Studenti, magistranti i doktoranti ETF-a moći će raditi i svoje disertacije u pogonima AMZ-a, a direktor Biju najavio je kako će neki od njih dobiti i stipendije

Zenička kompanija “ArcelorMittal” (AMZ) i Elektrotehnički fakultet (ETF) Univerziteta u Sarajevu potpisali su sporazum o naučno-tehničkoj saradnji, kojom su ove dvije institucije i formalizirale dosadašnju saradnju na nekim projektima.

– Saradnja s univerzitetima jedna je nova startegija AMZ-a, koju smo započeli prije godinu dana. Shavatili smo da nam je potrebna, jer smo počeli da zapošljavamo mlade inženjere i da trebamo imati kontinuiranu saradnju kako bismo pomogli univerzitetima i studentima i spremili ih za budućnost i rad u realnom sektoru – kazao je direktor AMZ-a Biju Nair, koji je dodao kako ima jako veliko povjerenje u bh. inženjere, u čiji se kvalitet uvjerio u dosadašnjem radu s njima.

Biju je napomenuo kako imaju formaliziranu saradnju sličnim ugovorima i sporazumima i s Univerzitetom u Zenici, Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Tuzli i, sada, ETF-a Univerziteta u Sarajevu.

– Do sada je postojala nezvanična saradnja, nekih naših profesora i asistenata. Već dosta naših studenata ima ovdje i oni su naši najbolji ambasadori. Njima možemo i zahvaliti što smo došli na ovaj nivo, da potpišemo ugovor o saradnji – kazao je dekan ETF-a profesor Jasmin Velagić, koji je dodao kako mogu pomoći kompaniji AMZ, a da će ETF dobiti mogućnost da svoje studente educiraju i kroz rad u sistemu kakav je AMZ.

Studenti, magistranti i doktoranti ETF-a moći će raditi i svoje disertacije u pogonima AMZ-a, a direktor Biju najavio je kako će neki od njih dobiti i stipendije.