Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skandal u posavini

Svećenika kojeg je zavela Saška brutalno pretukao njegov kum

saska svecenik

Zbog pretrpljenih povreda svećenika su u prevezli u bolnicu, gdje su mu pružili liječničku pomoć

Bosanska Posavina bruji o novom skandalu u čijem je središtu pohotni svećenik Ivan K., dosadašnji župnik u Derventi.

Svećenika je u Slavonskom Brodu prije nešto više od mjesec dana brutalno pretukao muškarac iz Zagreba, i to njegov kum. Navodno je svećenik vrijeđao kumovo dijete iz mješovitog braka, nazivajući ga melezom (izraz za ono što je miješano).

Kako portal 24sata.hr saznaje, on je više puta nazvao dijete tim pogrdnim imenom. Kumu se to nije svidjelo pa se obrušio na svećenika, bacio ga je na pod i “iscipelario”. Zbog pretrpljenih povreda svećenika su u prevezli u bolnicu, gdje su mu pružili liječničku pomoć.

I dok se svećenik oporavlja, mnogi su se prisjetili skandala s fatalnom crnkom iz Modriče, Saškom Kovačević. Podsjetimo, skandal u Modriči, gdje je tad službovao svećenik Ivan K., otkriven je lani u okviru akcije Steroid.

Saška Kovačević zavodila i navela na seks, kasnije se ispostavilo s drugom ženom, a ona je samo tu seansu snimala i kasnije pohotnog svećenika ucjenjivala snimkama seksa izvukavši od njega oko 250.000 konvertibilnih maraka.

Lijepu Sašku navodno je upoznao dok je još bila maloljetna. Ona je od njega ubrzo počela posuđivati novac i predlagala mu ljubavnu vezu. Kad je navršila 20 godina, izjavila mu je ljubav i rekla da s njim želi stupiti u intimne odnose.

On se ispočetka opirao, ali na kraju su ipak završili u spavaćoj sobi župne kuće, a Saška mu je stavila fantomku na glavu. Župnik koji je zbog nje prekršio celibat tek je poslije saznao da žena s kojom je spavao nije bila Saška nego druga djevojka, dok je Saška sve snimala kako bi ga mogla ucjenjivati. Saška se potom nagodila s tužiteljstvom.

Osuđena je na godinu dana zatvora, koji je odslužila u kućnom pritvoru s elektronskom narukvicom. Sad je svjedokinja u postupku protiv suokrivljenih, svog momka Aleksandra Vasiljevića i Mile Joksimovića.

– Neka je dobio batina, dobio je svoje. Moja Saška je odslužila svoje i sad trenira u reprezentaciji BiH karate. Imao bih puno toga reći o tom svećeniku, ali za sada je bolje da šutim – rekao je Nedjeljko Kovačević, Saškin otac.

S ovim skandalom, kao i s događajem u Slavonskom Brodu, upoznata je i Vrhbosanska nadbiskupija, pa ostaje vidjeti što će ovog puta poduzeti kardinal Vinko Puljić.