Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uzakrota Travel Summit

Sarajevo prvi put domaćin jednog od najutjecajnijih travel samita u svijetu

uzakrota
Foto: Uzakrota/ Arhiva

Kako ističu organizatori, ovaj skup je izvrsna prilika za sve one iz turističke industrije da isprate nove trendove u turizmu i ugovore korisne saradnje

Jedan od najutjecajnijih travel događaja u svijetu, Uzakrota, stiže u Sarajevo 13. septembra ove godine.

Ovaj značajni turistički događaj, prethodnih godina uspješno je održavan u gradovima poput Londona, New Yorka, Bakua, Berlina, Beograda, Dublina, Atine i Istanbula. Ove godine, u organizaciji Devim Tour-a, i uz podršku USAID-a i Visit Sarajevo, prvi put domaćin je glavni grad Bosne i Hercegovine.

Kako ističu organizatori, ovaj skup je izvrsna prilika za sve one iz turističke industrije da isprate nove trendove u turizmu i ugovore korisne saradnje.

Samit će se održati u hotelu Hills, gdje će sastati učesnici iz cijelog svijeta kao što su: tur operateri, turističke agencije, aviokompanije, hoteli, startupi iz oblasti putničke tehnologije, investitori u smještajne kapacitete, tehnološke kompanije i kompanije koje pružaju logistiku turističkoj industriji.

Važni govornici iz Turske, Balkana i Evrope govorit će o temama poput: “Vraćanje povjerenja klijenata putem marketinga u fragmentiranom sektoru”, “Bijeg od običnih putovanja – Šta očekuje masovni turizam?”, “Uspostavljanje dugoročnog marketinga balkanskog turističkog tržišta” i “Jačanje otpornosti u turističkom sektoru”. Također, na štandovima prisutnih brendova bit će organizovani B2B sastanci na kojem će učesnici imati priliku razmjene iskustava i kontakata.

Prijaviti se možete putem ovog linka.