Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo Waves dobitnik nagrade za najbolju realizaciju projekta

sarajevo-waves-7

Sarajevo će u narednim godinama dobiti potpuno novo naselje – Sarajevo Waves što je investicija vrijedna 50 miliona KM.

Unutar kompleksa Sarajevo Wavesa završena je prva faza, Sarajevo Waves 1, sa već naseljenim kapacitetima.

O koliko značajnom i jedinstvenom projektu je riječ, dovoljno govori i nagrada za realizaciju stambeno poslovnog objekta Sarajevo Waves koju je nedavno arhitektama u ovom projektu Kenanu Brčkaliji i Adnanu Harambašiću uručila Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini.

Brčkalija i Harambašić, koji rade u kompaniji za projektovanje, inžinjering i usluge AhA+knAp, zahvalili su se kompaniji Compact Invest na ukazanom povjerenju.

“Ovim putem želimo Vam se zahvaliti na odlučnom podržavanju ideja i dobroj saradnji u razradi i realizaciji istih što je sve rezultovalo nagradom koju smo primili za realizaciju arhitektonskog djela od Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini. Ova nagrada simboliše uvažavanje kako naših ideja, tako i vaše predanosti u ostaviranju novih, zanimljivih i kreativnih koncepata življenja i oblikovanja prostora. Ujedno se zahvaljujemo čitavom timu Compact Investa bez kojeg ostvarivanje ovog priznanja ne bi bilo moguće, zatim kolegama projektantima, kolegama iz nadzornog tima MDC i svim izvođačima. Nadamo se u budućnosti još boljoj saradnji”, naveli su Brčkalija i Harambašić u svojoj zahvalnici.

Iz Compact Investa su napomenuli da će nastaviti istim intenzitetom kako rada i poslovanja, tako i praćenja svjetskih trendova u dizajnu i arhitekturi za sljedeće stambene zgrade.

Više o projektu pročitajte na www.cic.ba.