Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavili promo video za prodaju stanova kojem se smije cijeli region (VIDEO)

Screenshot 2017-06-15_15-04-15

Kada su investitori iz Kuvajta 2012. godine osnivali firmu Compact invest d.o.o. Sarajevo najavljivali su milijarde ulaganja u BiH.

Investitori tada nisu ni sanjali da će nekakva služba smještena u Sarajevu koju godinu kasnije napraviti anti-propagandni video uradak, koji će postati predmet ismijavanja na društvenim mrežama ili ti ga, kako to danas vole reći – “internet hit”.

Teško je reći šta su autori ovog uratka zamislili i šta je njegova osnovna poruka, mada se pretpostavlja da je trebao privući pažnju potencijalnih kupaca stanova. Na žalost, pretvorio se u suštu suprotnost.

Inače, stambeno-poslovni kompleks “Sarajevo Waves” pravi se za kupce s malo “dubljim džepom”.

Iako ovaj projekat još uvijek nije završen već od 2014. godine se krenulo u novi – izgradnja futurističkog naselja “Nova Ilidža” za 40.000 stanovnika na obali rijeke Željeznice. Kako je tada pompezno najavljeno projekat će u konačnici koštati 2 milijarde KM, a osim Compact investa učešće su, navodno, potvrditi još neki “investitori”.

Nikome, počevši od općinskog načelnika Senaida Memića, većine vijećnika pa do Compact investa tom prilikom nije zasmetala činjenica da se na tom lokalitetu nalazi nacionalni spomenik Arheološko područje – prahistorijsko naselje Butmir, jedno od najvažnijih arheoloških područja u BiH.

Jer, bitno je raditi i graditi s tim što ostaje pitanje kakvi su to ozbiljni investitori koji posjeduju milione, a za promociju prave spot “B produkcije” kojem se smije cijeli region?!