Zlatno sarajevsko jutro

Sarajevo zamirisalo Zlatnom džezvom

vispak sff

Zlatna dževa – Sad pa sad, prva instant bosanska kafa dijelila se i pila kod Gradske tržnice

Prošle subote Sarajevo je zamirisalo Zlatnom džezvom. Osvanulo je pravo “Zlatno sarajevsko jutro”. Merak i ćeif osjetili su se cijelim Sarajevom, a Zlatna džezva prava bosanska kafa bila je povod da se gostima, turistima i stanovnicima poželi dobrodošlica i najljepši početak dana. Kako se po jutru dan poznaje, tako je i ovaj dan bio radostan za sve u Sarajevu, dok se miris prave bosanske kafe širio i pozivao na ćejf.

Zlatna dževa – Sad pa sad, prva instant bosanska kafa dijelila se i pila kod Gradske tržnice. Idealna za prvu jutarnju razdrijemušu, sprema se za minutu, a odiše mirisom, ukusom, pa i izgledom koji joj daje pravi «kajmak», a koji mora imati svaka bosanska kafa. Laganom šetnjom Ferhadijom do Baščaršije mogao se osjetiti miris kafe iz najveće džezve na svijetu, koja je svoje mjesto našla na Baščaršijskom trgu.

Tu je već ćejf bio potpun. Vispakova Guinnessova džezva vratila se na mjesto na kojem je prije 15 godina i nastala, u radnji kujundžije Nasira Jabučara. Nesvakidašnja atrakcija privukla je i ovaj put pažnju svih prisutnih na trgu. Kao simbol tradicije naroda Bosne i Hercegovine, predstavila je pravu bosansku kafu svim stranim posjetiteljima, a kod domaćih je probudila ponos na naše porijeklo, korijene i običaje. I eto razloga za još jedno druženje i pravu razgovorušu.

„Izuzetno smo radosni što je Zlatno sarajevsko jutro privuklo pažnju svih posjetilaca Sarajeva tokom 25. Sarajevo Film Festivala, ali i što smo obradovali naše potrošače u Sarajevu i podsjetili ih da sa dobrom kafom dan počinje. Dobra kafa donosi osmijeh, po kafi se jutro poznaje, a po jutru dan. Naše Zlatno sarajevsko jutro je zainteresovalo sve u Sarajevu, tako da su i mediji sa Sarajevo Film Festivala pristizali na naše štandove, kako bi uživali u okusu prave bosanske kafe i zabilježili oduševljenje posjetilaca. Zaista možemo reći da je jutro prožeto mirisom prave bosanske kafe duž Ferhadije i Baščaršije obilježilo drugi dan Sarajevo Film Festivala“, poručili su iz Vispaka.