Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

očekuju više prijava

Studentski centar Zenica raspisao konkurs za smještaj 220 studenata

studentski centar zenica

Cijene smještaja i ishrane, na bazi dva obroka, ostale su nepromijenjene

Studentski centar Zenica (SCZ) objavio je danas konkurs za prijem studenata na smještaj i ishranu u akademskoj 2019/2020. godini, koji će biti zatvoren 20. septembra.

– Studenti svoju dokumentaciju mogu predati lično u SC ili putem pošte. Zbog toga ćemo, prije objave rezultata, nekoliko dana sačekati i pošiljke koje su datirane na 20. septembar – najavio je direktor SCZ Dino Eminović.

On napominje kako će studentima na raspolaganju biti 220 kreveta, od čega će 35 posto ili 80 kreveta biti rezervisano za brucoše, a osnovni uslov za konkurisanje i prijem je da kandidati upisuju „godinu za godinu“ te da im je mjesto stanovanja udaljeno najmanje 20 kilometara.

– Cijene smještaja i ishrane, na bazi dva obroka, ostale su nepromijenjene. Tako će studenti plaćati 106 KM, a subvencija kantona iz kojih dolaze iznosi dodatnih 219 KM. Studenti koji dolaze iz Srednjebosanskog kantona, koji su do prošle godine plaćali 136 KM, a od prošle plaćaju 125 KM, jer je Vlada SBK pristala da povisi svoj udio sa 189 na 200 KM subvencije – ističe Eminović.

On dodaje da, kao i svake godine, očekuje više prijava nego što su im trenutni kapaciteti te da će ponovo formirati listu čekanja. Lista primljenih studenata, najavljuje Eminović, bit će objavljena do 1. oktobra.