Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sve se plaća

Sarajevski aerodrom ukida besplatni parking, krivicu svalili na korisnike!?

medjunarodni-aerodrom-sarajevo-pixsell
19.10.2016., Sarajevo - Medjunarodni aerodrom Sarajevo. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

“Molimo korisnike naših usluga za saradnju i razumijevanje”, stoji u saopćenju kojim Međunarodni aerodrom Sarajevo pokušava opravdati ovu odluku.

Međunarodni aerodrom Sarajevo obustavlja uslugu besplatnog parkiranja do 10 minuta. Ovu nepopularnu odluku pokušali su i opravdati tako što su krivnju prebacili na korisnike njihovih usluka!?

“Uzimajući u obzir velike gužve koje uzrokuju otežan protok saobraćaja, kao i poteškoće sa kojima smo se svakodnevno susretali zbog nerazumijevanja načina korištenja ove usluge, a što je rezultiralo zaprimanjem brojnih žalbi i prijava nadležnim inspekcijama, obavještavamo Vas da se od 1. jula 2022. obustavlja pružanje usluge besplatnog parkinga na komercijalnom parkingu u trajanju od deset minuta.

Svjesni potreba naših korisnika za kratkotrajnim zadržavanjem u cilju ispraćaja naših putnika, Međunarodni aerodrom Sarajevo će u budućnosti razmatrati mogućnosti uspostave Kiss and Fly zone, kojom će se omogućiti putnicima i njihovoj pratnji besplatno kratkotrajno zadržavanje na za to namijenjenoj lokaciji.

Molimo korisnike naših usluga za saradnju i razumijevanje”, stoji u saopćenju kojim Međunarodni aerodrom Sarajevo pokušava opravdati ovu odluku.