Šarović: Rekonstrukcija Konzuma u tri faze

konzum

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da bi rekonstrukcija trgovinskog lanca Konzum u BiH trebalo da bude sprovedena u tri faze i dodao da to nije informacija povjerenika Vlade Hrvatske Ante Ramljaka, već “relevantnih izvora iz te priče”.

U prvoj fazi bi na tržište BiH trebalo da dođe slovenački Mercator, i to samo u one trgovine koje je imao prije nego što ga je preuzeo koncern Agrokor, rekao je Šarović.

On je naveo da bi u drugoj fazi Mercator preuzeo Konzumove prodavnice koje se nalaze u tržnim centrima, te dodao da bi u trećoj fazi trebalo da preuzme sve objekte i kompletnu imovinu Konzuma, prenosi Dnevni avaz.

Šarović kaže da je ideja da Mercator zamijeni Konzum tek u povoju, jer je za to potrebna saglasnost ključnih povjerilaca Agrokora, ali i Slovenaca.

– U suštini, ovim se ne bi promijenila vlasnička struktura, ali bi upravljanje preuzeo “Merkator”. Sve to lijepo zvuči, ali ima mnogo stvari koje su nedorečene, smatra Šarović i dodaje da je riječ o vrlo osjetljivoj temi, jer se mora uspostaviti sistem koji bi omogućio da se zbrinu dobavljači.