Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prima i kovanice

Sberbank BH uvela modernu uslugu pologa gotovine

Uredjaj za polog gotovine – sberbank

Dodatno, ono što je novina na tržištu jeste i to da uređaj pored prihvata pologa papirnog novca, prima i kovanice, te vraća kusur

Sa željom da olakša svakodnevnicu klijentima Sberbank BH je razvila novu uslugu pologa gotovine. Riječ je o samouslužnom uređaju za polog gotovine (ATS) u domaćoj valuti, koji je namijenjen klijentima, pravnim licima, koji imaju otvoren transakcijski račun u Banci.

Uređaj će biti dostupan klijentima u okviru 24/7 zona u poslovnicama Banke ili u okviru partnerskih tržnih centara. Upravo prodajni objekti u tržnim centrima imaju najveću potrebu za sigurnim pologom gotovine.

Instaliranjem ATS uređaja, Sberbank BH je potvrdila ulogu lidera u inovacijama. Za razliku od drugih sličnih uređaja koji se nalaze na tržištu, gdje se polog gotovine uglavnom tretira kao amanetna pošiljka čiji sadržaj se naknadno broji i knjiži, novac položen u ATS uređajima Sberbank BH dostupan je odmah na transakcijskom računu firme nakon izvršenja transakcije.

Dodatno, ono što je novina na tržištu jeste i to da uređaj pored prihvata pologa papirnog novca, prima i kovanice, te vraća kusur. Na ovaj način polog gotovine se vrši bez čekanja u poslovnicama, te van njihovog radnog vremena. Polog gotovine može izvršiti jedna ili više osoba ovlaštenih od strane pravnog lica.

Video korisničko uputstvo za upotrebu uređaja za polog gotovine (ATS) možete pogledati na videu ispod: