Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

atos bank

Sberbanka Banjaluka mijenja ime, biće razriješen i Nadzorni odbor

sberbank-pixsell

“Sberbanka” je prodata početkom marta ove godine, nakon što je upravljanje nad njom preuzela Agencija za bankarstvo Republike Srpske, a u cilju zaštite deponenata i tržišta

Sberbanka Banjaluka, čiji je vlasnik ove sedmice zvanično postala Nova banka, ubuduće bi trebalo da posluje pod poslovnim imenom „Atos bank“.

Prijedlog odluke o promjeni imena razmatraće Skupština akcionara Sberbanke na sjednici zakazanoj za 16. maj, javlja portal Capital.

Na istoj sjednici biće razriješeni i članovi Nadzornog odbora banke i imenovani novi.

„S obzirom na to da su neposredno po pokretanju postupka restrukturiranja nad bankom, četiri od pet članova Nadzornog odbora podnijela ostavke, Skupština banke je utvrdila da Nadzorni odbor, u sastavu u kojem je imenovan na mandat koji ističe 22. oktobra 2022. godine, nema kvorum za rad i odlučivanje, te da je potrebno, bez odlaganja, obezbijediti funkcionalan i operativan NO i radi toga, razriješiti predsjednika i članove NO“, navedeno je u obrazloženju odluke.

U novi Nadzorni odbor trebalo bi da budu imenovani Sanjin Kosić, koji će biti predsjednik NO, Igor Jovičić, zamjenik predsjednika te članovi Bojan Baškot, Jovo Suđić i Andreja Popović.

Mandati članova Nadzornog odbora Banke počinju da teku danom prijema prethodnih saglasnosti Agencije za bankarstvo Republike Srpske za obavljanje pojedinačnih funkcija u Nadzornom odboru Banke i trajaće do 22. oktobra 2022. godine.

Podsjećamo, “Sberbanka” je prodata početkom marta ove godine, nakon što je upravljanje nad njom preuzela Agencija za bankarstvo Republike Srpske, a u cilju zaštite deponenata i tržišta.