Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Škafa se diže iz pepela: Sutra otvorenje obnovljenog objekta (FOTO/VIDEO)

škafa 1

Nesagledivu štetu pretrpjela je kompanija Škafa, kada je 2016. godine u požaru izgubljen veliki prodajni centar u sarajevskom naselju Rakovica.

No, ovaj bosanskohercegovački porodični biznis doslovno se diže iz pepela, budući da će sutra biti otvoren obnovljeni objekat u Rakovici.

Kako je u razgovoru za Fokus.ba istakao Alem Karalić, generalni menadžer Škafe, uloženi su veliki napori kako bi novi objekat bio otvoren na istoj lokaciji.

„Osim velike finansijske štete taj požar je koštao moju porodicu mnogo više. Iz poštovanja prema svom ocu i ljubavi prema majci, mlađoj sestri i braći uspio sam u svojoj namjeri da firma nastavi sa radom. Škafa je na svom vrhuncu zapošljavala preko 500 radnika, a moj otac mi je govorio da želi da u firmi radi 1000 osoba.  Nažalost, tragedija koja se desila spriječila ga je u tome. Moj cilj je da jednog dana dosegnemo taj broj otvorenih radnih mjesta. Uz svog oca sam naučio živjeti skromno, bez velikih vikendica i bijesnih automobila. Tako ću nastaviti živjeti i u našim objektima ćemo uvijek imati pravedne cijene za bosanskohercegovačkog čovjeka kojem je svaka marka golema“, kazao je Karalić za Fokus.ba.

U periodu od 2016. do 2018. godine Škafa je imala privremeni prodajni objekat nedaleko od onog koji je izgubljen u požaru.

„Uz pomoć bliskih prijatelja i poslovnih saradnika, ali i naših vjernih kupaca, mi se vraćamo na tržište i to na velika vrata. U požaru smo izgubili servere, kancelarije i brojne materijale. Bili smo prisiljeni zatvoriti većinu naših objekata. Ali nikada nismo odustajali. Ponovo smo otvorili objekte u Konjicu, Maglaju, Goraždu… Obnova objekta u Rakovici je kruna našeg rada. Vraćamo se na svoje, tamo gdje je sve započelo“, rekao je Karalić.

Za sve posjetioce obnovljenog objekta u Rakovici pripremljen je bogat cjelodnevni program, kao i popusti. Program počinje u subotu ujutro od osam sati.

„Za svakoga će biti nešto, pa i za najmlađe jedna dječija igraona. Bit će poklon paketa, degustacija, a pripremamo i veliku roštiljadu“, naveo je Karalić.

Alem Karalić

Kompanija Škafa neće stati na obnovljenom objektu, navodi naš sagovornik, te dodaje da imaju ambiciozne planove za budućnost.

„Planiramo otvoriti objekat u Zenici, a nakon toga nam je cilj startati sa određenom proizvodnjom i zaposliti nove radnike“, zaključio je naš sagovornik.