Biznis

suvlasnica preduzeća FIS

Snežana Gudelj Domu zdravlja Vitez donirala opremu u vrijednosti od 10.000 KM

26/03/2020

"Iskreno se zahvaljujemo gospođi Gudelj na podršci i iskaznoj solidarnosti i humanosti", rekao je direktor Doma zdravlje Vitez

U ovo vrijeme globalnog problema pandemije koronavirusa brojni dobri ljudi su se angažovali da pomognu onima koji su danas na najjačem udaru – zdravstvenim radnicima.

Takav primjer bilježimo i u Srednjoj Bosni, gdje je suvlasnica preduzeća FIS iz Viteza Snežana Gudelj, lično donirala tamošnjem Domu zdravlja zaštitna odjela i maske u vrijednosti od 10.000 KM.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio direktor Doma zdravlje Vitez doktor Zoran Pocrnja koji kaže kako je donacija došla u pravo vrijeme.

“Mi smo trenutno u fazi opremanja naše ustanove za borbu protiv pandemije koja vlada u svijetu te nam je svaka pomoć u ovim teškim trenucima dobrodošla. Donacija gospođe Gudelj će nam pomoći da ovaj period savladamo lakše i uspješnije, jer zaista nismo imali dovoljne količine opreme za zaštitu naših djelatnika, a posebno što ne znamo koliko će ova situacija potrajati. Iskreno se zahvaljujemo gospođi Gudelj na podršci i iskaznoj solidarnosti i humanosti”, kazao je Pocrnja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.