Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SOS Dječija sela najbolji “Poslodavac Partner” u Bosni i Hercegovini

1460981368

Organizacija SOS Dječja sela Bosne i Hercegovine treći put dobili su certifikat “Poslodavac Partner”, koji se dodjeljuje kompanijama i organizacijama u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji za kvaliteno upravljanje ljudskim resursima.

Iznimnim rezultatima ova organizacija se plasirala među deset najboljih organizacija procijenjenih “Poslodavac Partner” metodologijom te je ujedno i najbolja među poslodavcima u BiH.

Obzirom da se radi o jedinoj neprofitnoj organizaciji koja je trenutno dobitnik priznanja, ovaj rezultat je još značajniji te svjedoči snažnoj predanosti organizacije razvoju kvalitetnih i transparentnih procesa upravljanja ljudskim resursima u svrhu ispunjenja misije organizacije.

SOS Dječja sela BiH posebno se ističe svojim praksama u području strateškog upravljanja ljudskim resursima te u području regrutiranja i selekcije kandidata. Osobita se pažnja pridaje ulaganju u zaposlenike i razvoju njihovih kompetencija.

– Imajući u vidu značaj koji uposlenici imaju na kvalitet brige i servisa za djecu, za nas se upravljanje ljudskim resursima nameće kao jedan od najvažnijih segmenata poslovanja organizacije kazao je menadžer za razvoj ljudskih potencijala SOS Dječijih sela BiH Omar Šehović kojem je certifikat uručila Ana Miletić, direktorica strateškog savjetovanja kompanije SELECTIO koja dodjeljuje certifikat.

Šehović je iznio mišljenja da bi bez kvalitetnog procesa upravljanja ljudskim resursima bilo teško privući najbolje kadrove koji će osigurati da briga o djeci i mladima bude na najvišem mogućem nivou, što je strateško opredjeljenje ove organizacije.

Trenutno je 35 nosilaca certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji, saopćeno je iz SOS Dječija sela BiH.