Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

GEFF

Sparkasse banka dobitnica priznanja EBRD za doprinos uspjehu regionalnog Programa finansiranja zelene ekonomije

sparkasse (1)

Ovo priznanje je još jedna potvrda posvećenosti naše banke na unapređenju i dobrobiti zajednice u kojoj djeluje.“ izjavili su iz Sparkasse Bank

U okviru GEFF Award Ceremony za Zapadni Balkan, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dodijelila je Sparkasse banci priznanje za poseban doprinos uspjehu regionalnog Programa finansiranja zelene ekonomije (GEFF) u stambenom sektoru i podizanje svijesti o značaju energetske efikasnosti.

Zahvaljujući ovom programu više od 9.000 domaćinstava u regionu Zapadnog Balkana je za manje od četiri godine uložilo oko 45 miliona EUR u tehnologije koje omogućavaju uštedu energije, kao što su toplotne pumpe, novi prozori ili solarni paneli. Rezultat ovih unapređenja u stambenom sektoru je smanjenje emisije CO2 za više od 12.000 tona godišnje, što je jednako uklanjanju 7.700 automobila s ulica.

Ponudom kredita za unapređenje energetske efikasnosti iz EBRD linije za finansiranje zelene ekonomije, Sparkasse banka je doprinijela sveukupnom uspjehu GEFF programa na Zapadnom Balkanu kao i ozelenjivanju područja u skladu sa Zelenom agendom Evropske unije i Ekonomskim i investicionim planom za Zapadni Balkan.

„Zadovoljstvo nam je što smo zahvaljujući ovom projektu omogućili velikom broju domaćinstava u Bosni i Hercegovini da smanje potrošnju energije, finansirajući izgradnju krovova putem solarnih panela, ugradnju termo fasada, kupovinu peći na pelet i time doprinijeli unapređenju energetske efikasnosti i smanjenju zagađivanja okoliša. Ovo priznanje je još jedna potvrda posvećenosti naše banke na unapređenju i dobrobiti zajednice u kojoj djeluje.“ izjavili su iz Sparkasse Bank.