Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tri lokacije

Sparkasse banka nastavlja akcije čišćenja bh. rijeka i jezera

Sparkasse eko akcije u saradnji s RK Bosna

Na volonterskoj osnovi, članovi Ronilačkog kluba Bosna će, sa svojom specijalnom opremom, očistiti i izbaciti otpad iz tri vodena lokaliteta, a uposlenici Sparkasse banke pobrinut će se za čistoću obala i okolnih zelenih površina

Sparkasse banka, u saradnji s Ronilačkim klubom Bosna, ponovo kreće u akcije čišćenja koje će biti provedene od juna do septembra, a obuhvatit će tri lokacije – na Malom Plivskom jezeru, rijeci Bosni i jezeru Šićki Kop.

– Podstaknuti dobrim rezultatima prethodnih akcija, pozitivnim reakcijama okoline i željom za stvaranjem boljih uslova u zajednici u kojoj posluje, Sparkasse banka i ove godine nastavlja ekološke akcijeu saradnji sa Ronilačkim klubom Bosna.

Na volonterskoj osnovi, članovi Ronilačkog kluba Bosna će, sa svojom specijalnom opremom, očistiti i izbaciti otpad iz tri vodena lokaliteta, a uposlenici Sparkasse banke pobrinut će se za čistoću obala i okolnih zelenih površina.

Taj projekt nije samo konkretan rad i doprinos čistim vodama, nego i nastojanje Banke da kontinuirano podiže svijest o važnosti očuvanja okoliša, ali i same prevencije njegovog zagađenja – saopćila je Sparkasse banka.