Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH

Podignuta optužnica: Mihajlo krivotvorio novčanice od 10, 50 i 100 KM

negiranje genocida
sud tuzilastvo bih db

Opuženi se tereti da je načinio lažni novac s ciljem da ga stavi u opticaj kao pravi, čime je počinio krivično djelo – krivotvorenje novca

Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Mihajla Pavlovića (2001.) iz Banje Luke, koji se tereti za krivotvorenje novca.

Optuženi se tereti da je u decembru 2020. godine u stanu koji je koristio u Banjoj Luci, pomoću odgovarajuće opreme, načinio veći broj krivotvorenih novčanica u apoenima od 10, 50 i 100 KM, s ciljem da novac stavi u opticaj kao pravi.

Prilikom pretresa stana od policijskih sužbenika PS Banja Luka, pronađeni su predmeti upotrijebljeni za izvršenje krivičnih djela i to oprema i materijal korišten za izradu krivotvorenih novčanica, kao i određena količina krivotvorenih novčanica.

Prema navodima optužnice, jedna od krivotvorenih novčanica istog serijskog broja i načina izrade koja je pronađena prilikom pretresa stana, 16.12.2020. godine stavljena je opticaj prilikom plaćanja goriva na benzinskoj pumpi u Banjoj Luci, nakon čega je radnik, posumnjavši u ispravnost novčanice, dobrovoljno predao policijskim službenicima.

Opuženi se tereti da je načinio lažni novac s ciljem da ga stavi u opticaj kao pravi, čime je počinio krivično djelo – krivotvorenje novca.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.