Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi proizvod

Sparkasse banka postala ekskluzivni izdavaoc Diners kartica za BiH

sparkasse

U proteklom periodu je Sparkasse Bank uspješno provela proces tehničke, kao i migracije postojećih Diners kartica u sistem Sparkasse Banke. Prihvat Diners kartica je ugovoren sa prodajnim mjestima širom BiH na kojima je u 2020. godini realizirano 94 posto prometa ovim karticama

Sparkasse Bank BiH je stekla podlicencu i tako postala novi ekskluzivni izdavaoc i ugovaratelj prihvata internacionalnog kartičnog brenda Diners Club na tržištu BiH.

Novi proizvod u ponudi rezultat je digitalne strategije Banke i njenih kontinuiranih nastojanja da prati najnovije trendove bezgotovinskog plaćanja, a kako bi se približila potrebama svojih klijenata.

Projekat je predstavljen danas u sjedištu Banke u Sarajevu, a prisutnima su se obratili predsjednik Uprave Sparkasse Bank Amir Softić, članovi Uprave Igor Bilandžija i Amer Hadžikadić, te Jurgen de Ruijter, član Uprave Erste Card Cluba, nosioca licence za Diners Club kartice u Hrvatskoj, dosadašnjeg ekskluzivnog izdavatelja i ugovaratelja prihvata Diners Club kartica na području BiH.

Predstavnici Uprave Sparkasse Banke su istaknuli da ova banka, kao dio austrijske grupacije Erste i Steiermaerkische Sparkasse, jedne od najrespektabilnijih bankarskih grupacija u Evropi s tradicijom poslovanja od gotovo 200 godina, slijedi poslovni koncept odgovornog bankarstva.

Naveli su da taj koncept, između ostalog, podrazumijeva i najbolja bankarska rješenja za bh. građane i realni sektor, a takvo jedno rješenje će upravo ponuditi kroz sinergiju dva snažna internacionalna brenda – Sparkasse i Diners Club, kartični brend koji ima više od 270 miliona korisnika širom svijeta i prisutan je u skoro 200 zemalja na 50 miliona prodajnih mjesta.

– Sticanje podlicence za Diners Club kartice je prvi korak u velikim planovima koje imamo za ovaj proizvod, a slijedeći trendove digitalizacije finansijskih usluga, tržišni potencijal za kartične proizvode, kao i našu vlastitu viziju da budemo predvodnik u inovacijama – pojasnili su iz Uprave Sparkasse Bank.

Predsjednik Uprave Sparkasse Bank d.d. BiH Amir Softić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da proširuju paletu svojih proizvoda, napomenuvši da se radi o Diners kartici, svjetski poznatom brendu.

– Odlučili smo se na ovaj korak iz razloga što se radi o takvom brendu koji ima jedan višestruki značaj u bankarstvu za naše klijente, za cjelokupno tržište. Radi se o brendu koji ima više od 270 miliona korisnika u svijetu. Iako je Diners kartica već prisutna na tržištu u BiH, Sparkasse banka se odlučila na ovaj korak zato što smatramo da ova kartica zaslužuje bolje mjesto, može doći na pijedestal kartičnog poslovanja i mi smo spremni za to – istaknuo je Softić.

Dodao je kako misli da će naredni period pokazati zapravo da je ovo bio dobar poslovni potez, te da će Sparkasse banka s jednim novim, jedinstvenom, inovativnim proizvodom, iznenaditi tržište i na neki način zadovoljiti još bolje svoje klijente.

– To je i svrha postojanja naše banke, jer naša banka, osim stabilnosti, u fokusu ima upravo inovativna, jednistvena, cjelovita rješenja za naše klijente i po tome smo poznati. Poznati smo po tome da idemo ka rješenjima i područjima koja zapravo pomažu ovoj zemlji, pomažu ekonomiju ove zemlje i u našem fokusu su dobra bankarska rješenja, ali otvaranje novih radnih mjesta. To je ključno za nas, jer ovu karticu neće imati ko da troši ako ne budemo imali povećanje broja zaposlenih – zaključio je Softić.

Član Uprave Erste Card Cluba Hrvatska Jurgen de Ruijter je kazao kako želi zahvaliti upravi i uposlenicima Diners Club BiH na uspješnoj saradnji u proteklih više od 15 godina.

– Apsolutno smo uvjereni da će Sparkasse Bank d.d. BiH, kao novi partner i ekskluzivni nosioc prava da izdaje Diners Card kartice na bh. tržištu, nastaviti uspješno pozicioniranje i čak jači razvoj Diners Club usluga i aktivnosti na lokalnom nivou, a u korist sadašnjih, ali i budućih korisnika Diners Club kartica. Stoga se radujemo zajedničkoj budućoj saradnji na jačanju pozicije Diners Club brenda u regionu – rekao je De Ruijter.

U proteklom periodu je Sparkasse Bank uspješno provela proces tehničke, kao i migracije postojećih Diners kartica u sistem Sparkasse Banke. Prihvat Diners kartica je ugovoren sa prodajnim mjestima širom BiH na kojima je u 2020. godini realizirano 94 posto prometa ovim karticama.

Time sadašnji imaoci kartica mogu vršiti plaćanja tamo gdje su to i navikli, a širenje mreže trgovaca za prihvat Diners kartica se kontinuirano nastavlja.

Diners kartice koje se već mogu dobiti u bilo kojoj poslovnici Sparkasse Banke su kreditne kartice za fizička i pravna lica. One omogućavaju klijentima da dođu do dodatnog izvora sredstava i obave kupovinu odmah, a otplatu vrše na do 36 rata ili uz odgodu plaćanja i do 50 dana.

Kartice se mogu koristiti za online kupovine i podizanje gotovine, te plaćanja na prodajnim mjestima u BiH i inostranstvu, a omogućavaju i pristup Airport Lounge na više od 1.300 svjetskih aerodroma.

Već od 2022. godine Sparkasse Banka najavljuje snažno djelovanje prema tržištu i novim klijentima, te unapređenja produkta kao što su contactless funkcionalnost, 3D secure standard za maksimalnu sigurnost, loyalty programi i popusti kod trgovaca.

Osim toga, Sparkasse Bank ima dosta širu viziju pozicioniranja Diners brenda u BiH, te će ova kartica biti bitan instrument njene strategije digitalizacije u smislu povezivanja sa digitalnim platformama za plaćanje, a u skladu sa očekivanjima i trendovima novog digitalnog doba.

Sparkasse Banka je najavila novu kampanju za stanovništvo od naredne sedmice kroz koju će prvih 100 novih korisnika Diners Club kartice osloboditi troškova godišnje članarine i upisnine.