Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sprind će povodom Dana nezavisnosti podijeliti pakete socijalno ugroženim

sprind

Sarajevska prehrambena kompanija Sprind će povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH donirati dvije stotine poklon paketa socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva.

Poklon paketi će sadržavati kvalitetne Sprindove proizvode iz kategorije hljeba i peciva poput: Bavarskog hljeba, Ilidžanske rose, Peciva s đumbirom, Troko i Panino peciva, Slanaca, Tosta, Rajlovačkog peciva i dr.

Prema riječima osnivača udruženja Pomozi.ba, sa ovih dvije stotine paketa biće pomognuto oko hiljadu ljudi jer neke socijalno ugrožene porodice imaju i po jedananest članova od kojih je nekoliko njih bolesno. Dio donacije (stotinu četrdeset paketa) će, u saradnji s Pomozi.ba, biti uručen danas Udruženju slijepih osoba u Zenici, te na kućnu adresu invalidima, kao i starim i iznemoglim osobama u Sarajevu.

Preostali dio biće podjeljen u Sarajevu 29.02. u 12 sati.

Kompanija Sprind želi poručiti našim dragim sugrađanima, koji su se trenutno našli među socijalno ugroženom kategorijom, da nisu zaboravljeni, Sprind misli na njih.

Odlučili smo se da donaciju uručimo povodom Dana nezavisnosti kako bi i ova kategorija stanovništva osjetila bar malo radosti na ovaj dan. Sprind kao članica As grupacije im ovim činom želi sretan Dan nezavisnosti a ujedno i svim građanima BiH.