Sprind ne razmatra poskupljenje hljeba

hljeb

Prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo trenutno ne razmatra poskupljenje cijena hljeba. Pekarske proizvode kompanije Sprind građani BiH će i u idućem period moći kupovati po istim cijenama, a iz kompanije
garantuju vrhunsku kvalitetu. 

U Sprindu smatraju da osnovne životne namirnice trebaju biti dostupne građanim po najnižnim mogućim cijenama, a kao društveno odogovorna kompanija Sprind će u tom smislu dati svoj doprinos.

Kako se saznaje iz sredstava informisanja Udruženje pekara Bosne i Hercegovine je najavilo poskupljenje hljeba i peciva. Ovogodišnje suše nisu uticale na proizvodnju pšenice u Bosni i Hercegovni, a zabilježen je i dobar urod ove žitarice.

Međutim zbog lošeg uroda kukuruza, stočari su prisiljeni pšenicu umjesto u mlinove davati za prehranu stoke. S tim u vezi, i mlinari su najavili poskupljenje brašna 20 do 30 posto.

Kompanija Sprind d.d. Sarajevo se oglasila saopćenjem u kojem se naglašava kako oni ne razmatraju poskupljenje hljeba. 

“Sarajevska prehrambena industrija Sprind prati kretanja na tržištu pšenice, ali trenutno ne razmatramo poskupljenje hljeba. Potrošači su nam na prvom mjestu i ne želimo njihove budžete dodatno opteretiti. Smatramo da osnovne životne namirnice trebaju biti dostupne svim građanima po najnižim mogućim cijenama“, saopćeno je.