Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od 15. do 20. septembra probe na sistemu centralnog grijanja u KS

Radijator grijanje

Kantonalno javno komunalno preduzeće Toplane Sarajevo u periodu od 15. do 20. septembra u terminu od 08.00 do 16.00 sati vršit će funkcionalne probe na sistemu centralnog grijanja, odnosno tehničku provjeru cjelokupnog toplifikacionog sistema uoči nastupajuće sezonu grijanja za 2017./2018. godinu.

Funkcionalne probe na sistemu centralnog grijanja će se obavljati 15. septembra u Područnoj jedinici Centar i Novo Sarajevo I, 18. septembra u Područnoj jedinici Dobrinja, Ilidža, Ilijaš, Hadžići, 19. septembra u Područnoj jedinici Alipašino polje i 20. septembra u Područoj jedinici Novo Sarajevo II, kazao je Feni šef kabineta direktora KJKP Toplane Sarajevo Ženja Ljubuškić.

U slučaju eventualnih kvarova korisnici centralnog grijanja dužni su da obavijeste svog upravitelja ili dežurnu službu KJKP “Toplane – Sarajevo” na telefon 033 650979.

Početak sezone grijanja je definisan Uredbom o opštim ulovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije prema kojoj zvanična sezona grijanja počinje 15. oktobra, a može započeti i ranije u slučaju da dva dana uzastopno prosječna dnevna temperatura zraka bude jednaka ili ispod 12 stepeni Celzijusa.

– KJKP Toplane – Sarajevo će od 20. septembra biti pogonski spremni za početak nove sezone grijanja za 2017./2018. godinu – kazao je Ljubuškić.