pomoć ugroženima

Startup „Lahor“ iz Mostara brine o zajednici uz podršku Sparkasse Banke i Startup studija Fondacije Mozaik

Hamdo Karaga Lahor i Sanela Demirović Sparkasse Bank

Sa besplatnom uslugom pranja i dostave veša na kućnu adresu u jednom dužem periodu, starijim i socijalno ugroženim građanima Mostara će se olakšati svakodnevnica i pomoći da minimiziraju zdravstvene rizike

Jučer je mladi poduzetnik Hamdo Karaga, vlasnik startupa praonica veša „Lahor“ iz Mostara, najavio program podrške koji uključuje besplatno pranje i dostavu veša za 100 socijalno ugroženih i građana starije dobi. Trideset vaučera je uručeno predstavnicima H.O. „Izvor pomoći“ i udruženja „Zajedno za naš grad“ za dalju podjelu njihovim korisnicima.

Lahor je jedan od 136 društvenih biznisa mladih koje podržava Startup studio Fondacije Mozaik, a realizirao je ovu društveno odgovornu inicijativu uz finansijsku podršku Sparkasse Banke namijenjenu startupima koji pomažu zajednice u uslovima pandemije COVID-19.

Sa besplatnom uslugom pranja i dostave veša na kućnu adresu u jednom dužem periodu, starijim i socijalno ugroženim građanima Mostara će se olakšati svakodnevnica i pomoći da minimiziraju zdravstvene rizike.

„Ovo je odlična prilika za Lahor d.o.o da razvijamo društvenu odgovornost koja je integrisana u naš poslovni model. Zahvaljujući podršci Sparkasse Bank mi smo našu uslugu prilagodili penzionerima, učinili je sigurnom, dostupnom i besplatnom u vrijeme pandemije. Koristim priliku da pozovem penzionere sa područja grada Mostara da nam se jave i iskoriste ovu mogućnost“, kazao je Hamdo Karaga, direktor Lahor d.o.o.

Direktorica filijale Mostar Sparkasse Banke Sanela Demirović je svojim prisustvom dodjeli vaučera potvrdila podršku ove banke:

„U želji da potakne ekonomski oporavak zemlje od negativnih posljedica pandemije COVID 19, Sparkasse Banka će u 2021. provesti niz inicijativa i projekata. Naš fokus je na podršci mladim poduzetnicima i startupima, a sa ovim projektom konkretno smo se usmjerili na socijalno odgovorne inicijative startup kompanija na ublažavanju zdravstvenih rizika i pomoći ranjivim grupama. Zadovoljstvo nam je podržati poslovanje startupa Lahor sa jedne strane, a sa druge strane ovu plemenitu akciju brige i pažnje o građanima Mostara kojima je takva pažnja potrebna”.