Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ministar saobraćaja u KS

Šteta potpisao ugovore sa EBRD za nove tramvaje i prugu Ilidža – Hrasnica

EBRD – steta – fena (1)
FOTO: FENA

Radi se o ugovorima za adaptivno upravljanje saobraćajem i izgradnju saobraćajnog centra, nabavku dodatnih tramvaja i odgovarajuće opreme, te izgradnju tramvajske pruge Ilidža-Hrasnica

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta potpisao je s direktoricom EBRD-a BiH Manuelom Naessl projektne ugovore za važne saobraćajne projekte za Kanton Sarajevo, nakon što je država Bosna i Hercegovina ranije odobrila zajam.

Radi se o ugovorima za adaptivno upravljanje saobraćajem i izgradnju saobraćajnog centra, nabavku dodatnih tramvaja i odgovarajuće opreme, te izgradnju tramvajske pruge Ilidža-Hrasnica.

Svrha navedenih projekata je rješavanje jednog od ključnih izazova u razvoju infrastrukture javnog prevoza u Kantonu Sarajevo, a potpisivanjem ugovora za sve navedene projekte, učinjeni su i posljednji koraci za potpisivanje ugovora sa izvođačima radova.

Projektima od velike važnosti za Kanton Sarajevo, poboljšat će se infrastrukura, kapacitet, tačnost i učinkovitost usluga javnog prevoza, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.