Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fup

Uhapšen mladić koji je prijetio “nezapamćenim masakrom” u školi u Bihaću

skola

Istragu je preuzela Federalna uprava policije po odluci postupajućeg tužioca jer je, kako je Mešić rekao, jedan od roditelja uposlenik MUP-a USK

Osamnaestogodišnji A. Z. iz Bihaća priveden je na saslušanje u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona nakon što je na društvenim mrežama najavio “nezapamćen masakr” u Srednjoj mješovitoj školi u Bihaću.

Slučaj su lokalnoj policiji prijavili brojni građani i direktor ove škole.

“Policijska stanica Bihać je zaprimila više prijava građana, ali i od direktora Srednje mješovite škole u Bihaću da je osoba inicijala A. Z. objavila na Instagram profilu kako će počiniti krivično djelo. Službenici Policijske uprave Bihać su poduzeli mjere i obavijestili Tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona. Iz Tužiteljstva su se očitovali da će rad po ovom predmetu nastaviti pripadnici FUP-a, jer je jedan o roditelja uposlenik Policije Unsko-sanskog kantona”, kazao je Jusuf Mešić, v. d. komesara Policije USK-a.

Dodao je da je, sada već punoljetan, A. Z. od ranije poznat organima gonjenja.

“Također smo 7. oktobra 2022. poduzimali mjere i radnje, jer je ista osoba objavila da je silovala djevojčicu i da će to ponoviti. Tada je bio maloljetan pa ga je dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva USK-a saslušao nakon čega je obustavljena istraga”, dodao je Mešić.

Rad na slučaju će nastaviti Federalna uprava policije i Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, a iz Policije Unsko-sanskog kantona građanima poručuju da mjesta panici nema.