Sutra otvorenje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa

CocaColaHoliday

Paljenjem lampica na bogato ukrašenoj jelki u parku Hastahana, “Parku prof. dr. Nijaza Durakovića”, na Marijin Dvoru predstavnici organizatora, Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo i Općine Centar sutra će u 19.00 sati simbolično otvoriti sedmi po redu Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

Naime, najveseliji sarajevski zimski događaj Coca-Cola Sarajevo Holiday Market će do 13. januara 2018. godine, biti mjesto gdje će Sarajlije proslaviti sve praznike koji se slave krajem jedne i početkom druge godine.

Coca-Cola Sarajevo Holiday market ponudit će i ove godine bogat sadržaj koji ima cilj upotpuniti prazničnu sezonu i načiniti zimsku bajku u središtu glavnoga grada Bosne i Hercegovine, koja će biti atrakcija za građane i posjetitelje.

Među ponuđenim sadržajima ponovno će biti i ledena ploha gdje je Općina Centar Sarajevo obezbijedila besplatne termine za sve ljubitelje klizanja i to do 11. februara 2018. godine.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je nedavno na pres-konferenciji kazao da manifestacija Sarajevo pozicionira na listu evropskih gradova koji imaju jedan ovakav advent.

– Vjerujem da ćemo iz godine i godinu biti još bolji partneri i da ćemo još bolje sarađivati. Kao što je poznato Grad Sarajevo u saradnji s Kantonom Sarajevo, Turističkom zajedncom KS i sve četiri gradske općine organizuje spektakularni doček Nove godine, koji će trajati tri dana, zato će priča Holiday market upotpuniti našu zimsku čaroliju i ono što pokušavamo napraviti od Grada Sarajeva – kazao je Skaka.