Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zimski red letenja

Sutra se ukidaju četiri linije s Tuzlanskog aerodroma

aerodrom tuzla – milioniti putnik3

Iz Tuzle će se u zimskom periodu Wizz Airom moći letjeti na 11 destinacija

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla (MAT) u nedjelju 27. oktobra na snagu stupa zimski red letenja, što znači da četiri destinacije putnicima neće biti dostupne najmanje do marta naredne godine.

Ukidaju se letovi za Beč, Stokholm, Vaxjo i Baden Baden.

– Linije se ukidaju na bazi internetske prodaje karata koju pratimo mi i avioprijevoznik Wizz Air. U ovom vremenskom perodu od novembra do marta te linije ne bi bile rentabilne i zbog toga su ukinute – kaže Enver Jukanović, direktor za marketing i razvoj Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Iz Tuzle će se u zimskom periodu Wizz Airom moći letjeti na 11 destinacija, a to su Dortmund, Memmingen, Eindhoven, Basel Mulhouse, Malmo, Frankfurt Hahn, Gothenburg, Fridrishafen, Billund, Berlin Schonefeld i Keln.

U novembru ističe ugovor MAT-a i Wizz Aira, ali u upravi su uvjereni da će saradnja biti nastavljena.

– Imamo interes kao jedna od destinacija Wizz Aira da nastavimo saradnju i sigurno će taj prijevoznik ostati. Mi pokušavamo da animiramo i druge prijevoznike da nađu svoj interes na MAT-u – kaže Jukanović.

Zaključno sa dva jutrošnja leta, kroz MAT je ove godine prošlo 498.772 putnika, a prognoze do kraja godine ukazuju da će ova godina po tom broju biti lošija od prethodne.