Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bez GMO 

Svi Bimal proizvodi bez genetski modificirane sirovine

Bimal – Bez GMO proizvodnja333

Bimal poziva i druge domaće kompanije da prepoznaju značaj bez GMO certifikata te da na taj način zajedno promoviramo kvalitetu domaće proizvodnje

Tvornica za proizvodnju jestivog ulja Bimal od samog pokretanja proizvodnje opredijelila se za proizvode bez GMO, a zahvaljujući mogućnosti certificiranja, proizvodi ove tvornice od utorka nose oznaku “Bez GMO Proizvedeno”, priopćeno je iz kompanije Bimal.

Iz ove tvornice naglasili su kako je put u bez GMO proizvodnji izuzetno složen te kako se ovoj temi uglavnom ne stignemo dovoljno posvetiti.

“Često zaboravimo kako su jaja i meso koje jedemo GMO ako je i kokoška hranjena GMO hranom, na primjer sačmom. Bimal poziva i druge domaće kompanije da prepoznaju značaj bez GMO certifikata te da na taj način zajedno promoviramo kvalitetu domaće proizvodnje”, kazala je direktorica Korporativnih komunikacija STUDEN Grupe Nataša Pucar.

Iz Bimala poručuju kako posjedovati navedeni certifikat znači provesti kontrolu od njive do trpeze te brojnim analizama i istraživanjima garantirati da nigdje u cijelom procesu proizvodnje nije bilo genetski modificirane sirovine.

“Prateći zahtjeve svojih potrošača Bimal je ove godine na tržište stavio novi proizvod, ulje Bimal Omega, koje osim što je bez GMO proizvod, omogućuje i dodatan izbor za one koji imaju aktivan život, te vode računa o balansiranoj ishrani”, dodala je Pucar.

Oznaka i certifikat “Bez GMO Proizvedeno” tvornici Bimal donijeli su značajne mogućnosti. Osim toga što su krajnji proizvodi jasno označeni isto tako i svi ostali proizvodi poput sačme, lecitina i masnih kiselina posjeduju istu kvalitetu i potvrdu da dolaze iz certificirane domaće Bez GMO proizvodnje, stoji u priopćenju.