Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reprezentacija italije

Novi problem za Mancinija: Nakon Chiellinija otpao i Insigne

mancini

Informaciju je potvrdio Fudbalski savez Italije, koji je objavio da je 28-godišnji fudbaler Napolija napustio trening kamp reprezentacije u Casteldeboleu

Problemi za Roberta Mancinija, selektora fudbalske reprezentacije Italije, uoči nastavka kvalifikacija za EURO 2020 ne prestaju. Nakon što je ostao bez stuba odbrane Giorgija Chiellinija, zbog povrede mišića je otpao i sjajni napadač Lorenzo Insigne, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovu informaciju potvrdio je Fudbalski savez Italije, koji je objavio da je 28-godišnji fudbaler Napolija napustio trening kamp reprezentacije u Casteldeboleu. Dodaje se da je njegovo mjesto u ekipu zauzeo Vincenzo Grifo, fudbaler Freiburga.

Italija se nalazi u grupi “J“ u kojoj je i BiH. Nakon četiri odigrana kola “azzurri“ su lideri s maksimalnih 12 bodova. Slijede Finska s devet, Armenija sa šest, Grčka i BiH s po četiri te Lihtenštajn bez bodova.

U petom kolu 5. septembra sastaju se: Armenija – Italija, BiH – Lihtenštajn i Finska – Grčka. Tri dana kasnije u šestom kolu snage će odmjeriti: Armenija – BiH, Finska – Italija i Grčka – Lihtenštajn.

Na Evropsko prvenstvo 2020. godine plasiraće se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od deset kvalifikacionih grupa.

Preostala četiri učesnika dobiće se kroz baraž.