Biznis

Svježe i kontrolirano voće i povrće u Konzum prodavnicama

22/06/2015

Konzumiranje najmanje tri porcije povrća i dvije voća dnevno osigurat će pravilan rast i razvoj djece, a jednako tako važno je i za odrasle. Osim toga, konzumiranje preporučenih količina voća i povrća opskrbljuje nas širokim spektrom vitamina, minerala, vlakana i ostalih elemenata koji su potrebni tijelu za zdravlje, energiju, te održavanje primjerene tjelesne težine.

Svakodnevnom i kontinuiranom ponudom svježeg voća i povrća Konzum omogućava potrošačima da brinu o zdravlju, ispunjavajući tako jedan od osnovnih postulata poslovanja.

Koliko je to važno za Konzum, govori i činjenica da imamo kontrolore – tehnologe čiji je posao da svakodnevno vode računa da se na našim policama nađe voće i povrće koje zadovoljava svjetske standarde kvalitete usklađene propisima i konceptima dobre prakse.

“Voće i povrće pojedinačno pregledamo na prijemu i odstranjujemo sve što ne zadovoljava propisane kriterije kvalitete naših standarda koje njegujemo i evaluiramo. Ponosni smo jer je naš odjel voća i povrća opremljen savremenim tehnologijama skladištenja i čuvanja namirnica. To nam omogućava da svaki dan našim kupcima ponudimo svježe sezonsko voće i povrće, kao i egzotične namirnice koje omogućavaju potpuno novi doživljaj kupovine. Posebno se radujemo što smo u prilici kupcima ponuditi sezonsko voće i povrće porijeklom iz naše zemlje“, istakao je izvršni direktor, Ramiz Mušić.

Od domaćih proizvođača Konzum ove godine namjerava otkupiti i plasirati više od 16.000 tona domaćeg voća i povrća.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.