Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

15 najljepših plaža u Evropi: Na listi su dvije hrvatske i jedna crnogorska

calo des moro plaza majorka

Na ovogodišnjoj listi najpoželjnijih plaža Evrope prema izboru European best destinations, našle su se i dvije hrvatske plaže, te jedna crnogorska.

Plaža Zlatni rat osvojila je treće mjesto od ukupno 15, ali to i nije veliko iznenađenje s obzirom na to da se plaža našla na gotovo svakoj značajnijoj listi ovog tipa.

zlatni rat

Inače, Zlatni rat nije samo najljepša hrvatska plaža nego i mjesto čistog mora i morskog dna što potvrđuje Bijele zastava. Svjetska udruga za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera, u svijetu poznata kao GUWAA (Global Underwater Awareness Association), u petak je dodijelila Bijelu zastavu plaži Zlatni rat u Bolu na Braču.

Bijela zastava (WhiteFlag International) je jedini simbol u svijetu koji garantira čisto more, plaže, morsko dno i kopnene vode u svrhu zaštite života u njima.

Na listi se našla i hrvatska plaža Podrače, koja je zauzela 12. mjesto.

podrace plaza

“Brela često nazivaju biserom makarske rivijere, a 1968. proglašena je šampionom Jadrana zbog velikih postignuća u turizmu. Simbol Brela je Kamen Brela, kameni otočić nedaleko od plaže Punta Rata”, piše EBD.

Crnogoroska plaža Sveti Stefan zauzela je 8. mjesto ovoj listi.

sveti stefan

Prvo mjesto pripalo je Francuskoj rivijeri i otoku Porquerolles s više od 40 kilometara uvala koje, navodi European best destinations, nude savršen odmor za sve profile turista.

our lady plaza francuska

Na drugom je mjestu grčki Navagio koju mnogi nazivaju najljepšom plažom na svijetu.

navagio plaza grcka

Na četvrtom mjestu je plaža Calo des Moro na Mallorci.

calo des moro plaza majorka

U Top 5 još je i plaža Oludeniz u Turskoj…

oludeniz plaza turska

Cijelu listu sa fotografijama i kartama možete pogledati OVDJE.