Uhapšene tri osobe koje su pokušale da prekinu iftar u Doboju

iftar-doboj1

Policija u Doboju uhapsila je tri osobe koje su jučer narušile javni red i mir tokom održavanja vjerskog skupa – iftara, na lokalitetu Donje džamije – Trnjak kod Doboja.

Ovaj javni vjerski skup je održan jučer, u vremenu od 16 do 23 sata, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice u Doboju.

U vrijeme održavanja skupa, na udaljenosti od oko 200 metara od spomenutog mjesta okupljanja, evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira, potvrđeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj, čiji pripadnici su obezbjeđivali ovaj skup.

U Vidovdanskoj ulici, 21.30 sati, javni red i mir narušili su Š.M. i identifikovani maloljetnik, obojica iz Doboja, tako što su okupljenim građanima upućivali psovke.

Nakon što im je naređeno od policije da prestanu s narušavanjem javnog reda i mira, oni su se oglušili o naređenja, te su uz upotrebu sile lišeni slobode.

Javni red i mir drugi put je narušen također u Vidovdanskoj ulici, u 21.45 sati, od S.A. iz Doboja, koji je organizovao nenajavljeno javno okupljanje građana, nakon čega je isti oglušivši se o naređenja policijskih službenika, zajedno sa oko pedeset okupljenih građana, pokušao da priđe mjestu održavanja vjerskog skupa, u čemu su spriječeni intervencijom policije.

Povodom navedenih događaja pripadnici Policijske stanice Doboj 1 preduzimaju neophodne mjere i radnje na utvrđivanju potpunog činjeničnog stanja i procesuiranja počinilaca prekršaja, navodi se u saopćenju.