Biznis

Teglice iz srca Ustikoline u Konzumu BiH

11/11/2016

Linija proizvoda “Tradicija moga kraja” i ove godine u svim Konzumovim prodavnicama nudi 100% domaće visoko kvalitetne i zdrave proizvode pripremljene od pažljivo biranih sastojaka, bez vještačkih boja i aroma.

Nastali su u saradnji sa domaćim proizvođačima prema tradicionalnim recepturama koje se
čuvaju generacijama.

– Ponosni smo na saradnju sa udruženjem Emina iz Ustikoline, čiji proizvodi su napravljeni od sastojaka prikupljenih u netaknutoj prirodi Ustikoline, a vješte ruke žena iz udruženja, tajnim recepturama i pažljivo biranim sastojcima udahnjuju im zaboravljene okuse stare hiljadama godina. Do sada je Konzum BiH nebrojeno puta pokazao da kroz podršku domaćim proizvođačima želi dodatno podržati i osnažiti bh. privredu, a linijom domaćih proizvoda “Tradicija moga kraja” želimo podržati tradicionalnu proizvodnju u BiH, naglasila je Zvedana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

Pored već poznatih čudesnih teglica ajvara, paprika punjenih kupusom i sataraša, od
ove godine na policama Konzuma, nalazi se i tradicionalno slatkozo. Proces proizvodnje je veoma spor, sastoji se od umakanja šljiva u krečnu vodu, zatim guljena, da pritom svaka šljiva ostane cijela. U završnoj fazi dodaje se limun i agda. Danas se ovo jelo rijetko priprema, a mi smo ga željeli sačuvati od zaborava i kupcima pokloniti jedinstven proizvod koji će ih vratiti u neka ljepša stara vremena –istakla je Jasmina Šahović, predsjednica Udruženja žena “Emina” iz Ustikoline.

Komentari