Biznis

Vrijedna donacija

Telemach donirao savremene uređaje vatrogascima Mostara

06/11/2020

Već 10 godina smo zajedno, gradimo budućnost BiH i obavezujemo se da ćemo na isti način nastaviti podržavati zajednicu u kojoj živimo

Kompanija Telemach, koja je u vlasništvu United Grupe, slavi svoj 10. rođendan. Radost svoje prve decenije uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini podijelila je, između ostalog, i donacijom vatrogascima Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kao dio Telemachovog rođendanskog darivanja, vatrogasci u Mostaru su na poklon dobili savremenu oazu za opuštanje, sa najmodernijim uređajima i sadržajem, a donacije su uručene Direkciji profesionalne vatrogasne postrojbe na adresi Kneza Višeslava i Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Sjeverni logor.

Od sada vatrogasci Mostara mogu uživati u bogatom TV programu, gledati omiljeni sadržaj na HD kanalima, ili uživati u nekim od mnogobrojnih filmskih i serijskih sadržaja koje Telemach vatrogascima poklanja, saopćeno je iz ove kompanije.

– Telemach je domaća kompanija, i kroz desetljeće poslovanja sa svojim sugrađanima smo uvijek dijelili brojne sretne ali i one teške trenutke, nastojeći pomoći na najadekvatniji način. Naša podrška mostarskim herojima, vatrogascima, je samo mali znak podrške i zahvalnosti za sve što čine za sve nas. Već 10 godina smo zajedno, gradimo budućnost BiH i obavezujemo se da ćemo na isti način nastaviti podržavati zajednicu u kojoj živimo – izjavila je predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije Hajdi Mostić.

Za posao vatrogasca potrebno je mnogo hrabrosti, s obzirom na to da oni svakodnevno rizikuju svoj život, kako bi spasili tuđi. Hercegovačko-neretvanski kanton je, kako se navodi, jedan od najpogođenijih kada su u pitanju požari, ali profesionalne vatrogasne službe, poput one u Mostaru, su uvijek na visini zadatka spremne da ulože nadljudske napore da bi se njihovi sugrađani osjećali sigurno.

– Počašćeni smo ukazanom podrškom Telemacha BiH, koji je našu zahtjevnu i riskantnu svakodnevnicu učinio malo lakšom i pružio nam mjesto gdje možemo da se odmorimo. Više od donacije nam znači to što su prepoznali naše napore i zalaganje u službi naših sugrađana – izjavio je komandir Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar Petar Jurić.

Kompanija Telemach ove godine slavi deceniju poslovanja u BiH i donira 10 ustanova u 10 gradova BiH. Telemach je za 10 godina svog postojanja postao vodeći domaći provajder digitalne i analogne kablovske televizije i interneta. Telemach je kompanija koja direktno zapošljava više od 650 ljudi, a posvećena je i napretku zajednice u kojoj posluje kroz mnogobrojne akcije i pomoć različitim društvenim grupama. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1, kao i televizija Nova BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.