Biznis

ISH Frankfurt am Main

ThermoFLUX na sajmu u Njemačkoj osvojio prestižno priznanje “Design Plus”

12/03/2019

ISH sajam je najveći sajam na svijetu na temu instalacija, klimatizacije, sanitarija i grijanja, kaže Tomislav Ladan, vlasnik ThermoFLUXA

ThermoFLUX iz Jajca, lider u proizvodnji peći i kamina na pelet u BiH, po drugi put se okitio najvišim dizajnerskim priznanjem za kvalitet i oblikovanje u svom četvrtom učešću na sajmu ISH Frankfurt am Main – najvećem svjetskom sajmu izgradnje, energije, tehnologije rashlađivanja-grijanja i obnovljivih energija.

ThermoFLUX” se predstavio sa svojom paletom proizvoda po kojima su postali vodeći proizvođači u regiji, a ovaj put priznanje je dobio kamin na pelet “Agnes”. Ovaj kamin je jedan od 36 nagrađenih proizvoda između nekoliko hiljada produkata od čak 2.400 proizvođača iz cijelog svijeta.

Tomislav Ladan, vlasnik ThermoFLUXA

– Sajam je odlična prilika za kontakte i susrete sa postojećim kao i za ostvarivanje dodatnih kontakata sa novim kupcima. ISH sajam je najveći sajam na svijetu na temu instalacija, klimatizacije, sanitarija i grijanja, kaže Tomislav Ladan, vlasnik ThermoFLUXA.

Dobitnici priznanja

Još 2015. godine dobili su za kotao Eco Logic prestižnu nagradu Design Plus powered by ISH. Sajam se održava se svake dvije godine, a posjetitelji sajma ove godine će od 11. do 15. marta doći iz cijelog svijeta. Više od polovine gostiju dolazi iz inostranstva. O veličini sajma govori podatak da se izložbeni prostor prostire na 260.000 kvadrata. Statistički podaci kažu da je ove godine prijavljeno više od 2.400 izlagača.

Design Plus powered by ISH 2019 internacionalno je takmičenje za izlagače sajma ISH. Nagrađuje izvanredne proizvode koji pametno povezuju tehniku i dizajn. Važnu ulogu čine aspekti kao sto su inovacija, iskoristivost u budućnosti, održivost te energetska efikasnost. Priznanje Design Plus s vremenom je postao tražen atribut.

Visokokvalificirani žiri vrednuje proizvode po kriterijima kvaliteta izrade, sveukupnug koncepta, inovacije, izbora materijala, te tehničkih i ekoloških aspekata. Petočlani internacionalni stručni žiri ove godine okupio je vodeća imena iz industrijskog dizajna, inovacija, biznisa i proizvodnje u svijetu. Organizator sajma je vodeći svjetski centar za dizajn, brendove i inovacije. Osnovao ga je 1953. njemački Bundestag, kako bi pomogao ojačati Njemačku privredu kroz bolji dizajn.

Ove, 2019. godine za nagradu je konkuriralo 114 prijavljenih preduzeća sa 161 proizvodom. Nagrađeno je 36 proizvoda u različitim kategorijama. Učesnici su iz cijele Evrope, SAD, Tajvana….

Nagrađeni proizvod ThermoFLUXA je ove godine kamin na pelet “Agnes”. u obrazloženju nagrade žiri je napisao – Agnes je simpatično kompaktan, jedinstvenog upečatljivog dizajna. Počevši od zahtjevnih gusanih vrata, lagano zaobljenog ruba mekanog radijusa sve do markantne oplate po izboru sa keramikom drvo, oxyd ili beton. Favorit žirija je optika beton. U svakom pogledu uspjeli kamin, koji će svakom prostoru pružiti poseban ugođaj.

ThermoFLUX je izastao u najvećeg proizvođača kotlova i kamina u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Implementirani su standard za upravljanje kvalitetom ISO 9001 i standard upravljanja zaštitom životne sredine ISO 14001, te ISO 3834. Vlasnici su međunarodnih certifikata za proizvode, a veliki broj njih se nalazi na listama državnih poticaja u nekoliko zemalja EU.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.