Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potencijali

TK sarađuje sa OSCE-om u razvoju ruralnog turizma na području Majevice

vlada tk osce turizam
Foto: Vlada TK

Predstavivši projekte koje su pokrenuli sa pet općina na području Majevice, Gnjidić je kazao da je fokus Misije OSCE-a bila saradnja u oblasti ruralnog turizma i razvoj zajednica koje imaju probleme nerazvijenosti, nezaposlenosti i odlazak ljudi

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Denis Bećirović je sa šefom Terenskog ureda Tuzla Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Damirom Gnjidićem razgovarao o planovima i već pokrenutim aktivnostima za razvoj turizma na području Majevice.

Bećirović je kazao da su rezultati zajedničkih napora vidljivi, te naglasio da će podržati projekt koji će dati priliku za razvoj turizma u malim općinama na području Majevice.

Najavio je aktivno učešće resornog Ministarstva u narednim danima.  

Predstavivši projekte koje su pokrenuli sa pet općina na području Majevice, Gnjidić je kazao da je fokus Misije OSCE-a bila saradnja u oblasti ruralnog turizma i razvoj zajednica koje imaju probleme nerazvijenosti, nezaposlenosti i odlazak ljudi. 

– Fokusirali smo se na male zajednice koje dijele iste probleme. Općine Sapna, Teočak, Čelić, Ugljevik i Lopare su male i nerazvijene i ujedinjene mogu lakše iskoristiti potencijale koje ima ovaj kraj – rekao je Gnjidić, istaknuvši da im je vitalni interes vratiti ljudima nadu. 

Neke od aktivnosti za koju su već osigurana sredstva Vlade Njemačke u visini od devet miliona KM je i deminiranje tog kraja kao i saradnja zajednica na zaštiti sredine na sistematičan način kroz upravljanje otpadom, rečeno je ovom prilikom, saopćeno je iz Vlade TK.