Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turistička ponuda Sarajeva i Istočnog Sarajeva predstavljena u Istanbulu

sajam istanbul

Na Međunarodnom sajmu turizma i putovanja EMITT 2016, koji se od 28. do 31. januara održava u Istanbulu, predstavljena je destinacija Sarajevo s olimpijskim planinama Jahorinom i Bjelašnicom, odnosno cjelokupna turistička ponuda gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Taj nastup turističkih profesionalaca iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva na sajmu bitan je ne samo zbog turskog, nego i zbog tržišta ostalih država Bliskog Istoka i Azije, navodi se u saopćenju Olimpijskog centra Jahorina.

Na ovogodišnjem EMITT-u prezentiran je i novi katalog Jahorine preveden na turski jezik, u kojem je predstavljena cjelogodišnja turistička i hotelska ponuda.

– Iako Turska ima skijališta, posjetioci iz te države ističu prednosti Jahorine za zimski odmor prevashodno zbog jeftinih avio karata, bezviznog režima, blizine aerodroma, povoljnih cijena smještaja, ski karata te odlične gastronomske ponude. Blizina Sarajeva, Mostara, Travnika i Višegrada odlična je prilika za posjetioce da organiziraju sadržajan i aktivan odmor tokom boravka na Jahorini – ističe se u saopćenju.

Štand destinacije Sarajevo i Jahorine posjetio je i konzul Generalnog konzulata BiH u Istanbulu Adi Durmić i dao smjernice privrednim subjektima u budućim mogućnostima za suradnju s Konzulatom.

EMITT je najveći sajam turizma u jugoistočnoj Evropi, dvadeseti put zaredom održava se u Istanbulu i privlači veliku pažnju brojnih turskih i međunarodnih kompanija koje djeluju u sektoru putovanja i turizma.