Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sajam EMITT

Turistička zajednica KS dobila nagradu za najbolje uređen štand

emitt (1)

EMITT je i ove godine tradicionalno okupio svjetske turističke profesionalce iz više od 100 zemalja Evrope, Azije, Dalekog Istoka, te Latinske Amerike

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je turističku ponudu Kantona Sarajevo na sajmu EMITT u Istanbulu, te osvojila još jednu u nizu nagrada – priznanje za napredak i najbolje uređen štand.

Ovo je drugi put da je turistička ponuda Kantona Sarajevo prezentovana na jednom od pet najvećih svjetskih sajmova turizma i putovanja, koji se ove godine, po 23. put održavao u Istanbulu od 31. januara do 03. februara. Uz Turističku zajednicu Kantona Sarajevo, kao suizlagači na zajedničkom štandu, koji je posjetilo na hiljade turističkih djelatnika i turista iz cijelog svijeta, svoje usluge predstavili su i Hotel Ilidža, Hotel Hollywood, Hotel Hills, Turistička agencija Zenit Group, te putnička agencija Travel Agency.

Naravno, najviše posjetitelja bilo je iz Turske, koji su prema statistici gosti koji ostvaruju najviše dolazaka i noćenja u Kantonu Sarajevo. Pokazali su mnogo interesovanja za posjetu Sarajevu, te su tokom četiri dana trajanja sajma istraživali novosti na našem turističkom tržištu. Kažu Sarajevo ih, između ostalog, najviše privlači zbog historijske povezanosti i sličnosti kultura, gastronomije, te dobrih avionskih linija.

Inače, EMITT je i ove godine tradicionalno okupio svjetske turističke profesionalce iz više od 100 zemalja Evrope, Azije, Dalekog Istoka, te Latinske Amerike. Preteča EMITT-u bila je sajamska organizacija iz 1997. koja je nakon 16 godina izrasla u svjetski sajam koji danas posjeti više od pola miliona ljudi.