PLACE2GO

Uspješna promocija turizma na sajmu u Zagrebu

l_b10a35862e2245605ee8a6cf3a4be757 (1)

Uspješna promocija turizma na sajmu ‘PLACE2GO’ uz veliko interesovanje turista za posjetu KS

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je turističku ponudu na 10. Međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO, koji je održan u Zagrebu od 24. do 26. marta.

Turistička zajednica KS prvi put je učestvovala na tom sajmu, koji je ispunio očekivanja, budući da smo tokom tri dana trajanja imali izuzetno veliku posjetu potencijalnih turista ali i poslovnih razgovora odnosno prijedloga koje ćemo realizirati u cilju promocije i razvoja turizma.

Posjetioci štanda iskazali su interesovanje za dolazak u Kanton Sarajevo, a oni koji su već bili u posjeti imaju izuzetno pozitivna iskustva te namjeravaju ponovo doći. Sarajevo prepoznaju kao vrlo finasijski pristupačnu destinaciju koja nudi bogate sadržaje – historije i kulture, planinarenja, gastronomije, dobrog druženja odnosno posebne energije kakvu imaju bh. domaćini.

Da je KS omiljena destinacija komšijama iz Hrvatske pokazuje i statistika prema kojoj su prvi po broju dolazaka tokom cijele 2022., te u prva dva mjeseca 2023. godine.

Suizlagači Turističke zajednice KS na tom inače najvećem turističkom sajmu u Hrvatskoj bili su JP Sarajevo, te hoteli Ilidža i Radon Plaza, a promotivni prostor su dijelili sa turističkim zajednicama iz Hercegovačko-neretvanskog, Tuzlanskog i Srednjobosanskog kantona.

Među izlagačima PLACE2GO sajma bili su Ukrajina, Austrija, Nizozemska, Italija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora… odnosno više od 15 zemalja i oko 200 izlagača. Zemlja partner sajma bila je Alžir.

Na sajmu koji je predstavljen kako mjesto susreta ponude i potražnje turističke destinacije posjetioci su imali priliku poslušati oko 20 predavanja i panela o različitim temama a u vezi turizma i putovanja, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.