Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sufinansiranje

Turistička zajednica KS objavila javni poziv za dodjelu sredstava

sarajevo ulice korona2

Rok za dostavljanje prijava je deset dana od dana objave javnog poziva, a neblagovremene, nepotpune i neuredne prijave neće biti uzete u razmatranje

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (KS) objavila je javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje hotelijera/smještajnih objekata, incoming putničkih agencija i turističkih vodiča, čije je poslovanje onemogućeno usljed posljedica prouzrokovanih pandemijom korona virusa (COVID – 19), a u cilju pomoći održavanja radnih mjesta i osiguranja likvidnosti, odnosno izmirivanja kratkoročnih obaveza.

Sredstva namijenjena za sufinansiranje u ukupnom iznosu od 1.000.000,00 KM Turistička zajednica KS ostvarila je po osnovu naplaćene boravišne takse u 2019. godini, od čega je za hotelijere/smještajne objekte osigurano 800.000,00 KM, za incoming putničke agencije 150.000,00 KM, a za turističke vodiče 50.000,00 KM.

Javni poziv i obrasce za prijavu možete preuzeti sa web stranice Turističke zajednice KS, kategorija Javni pozivi: www.visitsarajevo.ba i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo: www.mpks.gov.ba, saopćeno je iz kantonalne Turističke zajednice.

Rok za dostavljanje prijava je deset dana od dana objave javnog poziva, a neblagovremene, nepotpune i neuredne prijave neće biti uzete u razmatranje.

Turistička zajednica KS će po okončanju javnog poziva, objaviti listu subjekata, kojima su dodjeljena sredstva, na stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju.