Fudbal

NK Čelik

Seferović izvršio prozivku, treninzi nakon testiranja na Covid-19

18/05/2020

Seferović je istakao da su na prozivku pozvali 27 nogometaša, ali da iz opravdanih razloga nisu mogli doći strani igrači Bojan Pavlović, Nemanja Zlatković i Mladen Zeljković te Sanin Klarić i Aidin Mahmutović

Kondicioni trener Čelika Almir Seferović izvršio je danas prozivku nogometaša za početak priprema za nastavak BHT Premijer lige, ali će s treninzima početi tek nakon testiranja na koronavirus.

-Volio bih da možemo odmah poslije ovog sastanka izaći na teren. Mislim da bismo narednih dan-dva mogli početi sa treninzima – kazao je Seferović, koji smatra da imaju solidnu bazu jer su igrači tokom individualnog rada ispunili oko 80 posto trenažnog procesa.

Seferović je istakao da su na prozivku pozvali 27 nogometaša, ali da iz opravdanih razloga nisu mogli doći strani igrači Bojan Pavlović, Nemanja Zlatković i Mladen Zeljković te Sanin Klarić i Aidin Mahmutović.

Zbog ranije zakazanih obaveza, na prozivci nije bilo ni tenera Pavla Skočibušića, koji će ako se bude nastavila PLBiH, zbog profi licence sjediti na klupi u ulozi šefa Stručnog štaba.

-Vi ste ta jezgra, nukleus i bez vas ovaj klub sigurno neće moći opstati – poručio je igračima v.d. predsjednika Damir Bradarac.

On je istakao kako je u pitanju i sam opstanak kluba, nakon neočekivanog odlaska turskog investitora i predsjednika Aydina Olguna, ali da su poduzeli sve korake za pripremu sjednice Skupštine kluba, koja bi trebala donijeti odluku o budućnosti kluba.

Klub je prošle sedmice upisao oko 300 članova pa bi se sjednica Skupštine mogla održati čim se steknu uslovi za njeno održavanje, odnosno kada krizni štabovi dozvole okupljanje većeg broja osoba.

-Vjerujem da ćemo naći snage i mogućnosti da sačuvamo klub. Nadam se ubrzo i postavljenju jedne garniture ljudi koji će voditi klub – najavio je Bradarac, koji je dodao i kako niko nema pravo da ugasi klub te da će se on konsultirati s privrednicima i Gradskom upravom Zenice, koja je najavila pomoć u osiguranju finansijskih sredstava.

Kapiten Fenan Salčinović istakao je kako je teško bilo šta kazati nakon konstatacije da je u pitanju i sam opstanak kluba, čemu su, kako je kazao, svi zajedno doprinijeli jer su “dopustili da neki sumnjivi tipovi vode klub“.

– Nama je korona bila 2,5 godine, a ne zadnja dva mjeseca…Pola ekipe dobilo je pola plate, a druga polovina ekipe dva puta po pola plate za proteklih pet mjeseci. Mislim da je to sraman odnos prema nama. Šutilo se da ne bi bilo da mi rušimo lažni projekat – kazao je kapiten Fenan Salčinović, koji je istakao da se mora učiniti sve da se spasi klub te da se počnu izvršavati obaveze prema igračima i zaposlenicima.

Bradarac je kazao kako vjeruje da se trener Umit Ozat te turski i igrači koji su došli na poziv Han grupe, koja je doskora vodila Čelik, neće ni vraćati u Zenicu, jer im većini s 1. junom ove godine i ističu ugovori.

Klub, napomenuo je, svakako nema novca za servisiranje njihovih ugovora.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.