Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzla domaćin drugog Festivala bosanskohercegovačkih vina i hrane

festvial hrane i vina

Drugi bosanskohercegovački Festivala vina i hrane održat će se 24. i 25. novembra u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u organizaciji Udruženja BH Festival i izvršnoj produkciji Freestyle marketing agencije Tuzla.

Kako su na današnjoj press konferenciji saopštili organizatori, Festival je jedinstven godišnji projekat koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima i delikatesama iz BiH.

– Uvjereni smo da ćemo kao organizatori uspjeti u namjeri da ostvarimo kontinuitet i zadržimo visoke standard po pitanju kvaliteta Festivala koje smo pred sebe postavili te da ćemo ispratiti sve aktuelne tokove iz ove oblasti, istakli su organizatori, ispred koji su se danas medijima obratili Adnan Aliefendić predsjednik Udruženja BH Festival Tuzla, Emina Pezić PR Festivala i Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga kompanije “Bingo”, te predstavnik vinara.

2

Također, dodaju da je ovo jedini festival na kojem učestvuju isključivo domaći proizvođači vina i delikatesa.

– Cilj manifestacije je promocija vinske kulture i naših autohtonih vrsta vina i hrane, prvenstveno među građanima i vinarima, a potom i svima koji dolaze u Tuzlu. Ovo je jedinstvena prilika i mogućnost ugostiteljima da probaju najbolja vina i delikatese, a potrošačima da saznaju nešto više o vinogradarstvu i proizvodnji vina. Iako Bosna i Hercegovina tek postaje prepoznatljiva u svijetu kao nova vinska zemlja, još uvijek nažalost nismo učvrstili svoju poziciju na vinskoj karti svijeta, unatoč tome što je vinarstvo kroz stoljeća bilo vrlo važna privredna aktivnost, kažu organizatori.

3

Prošle godine, na Prvom bosanskohercegovačkom festivalu vina i hrane, učestvovalo je 30 izlagača, od kojih 15 vinara predstavljajući prvoklasna vina domaće proizvodnje širom BiH i 15 proizvođača hrane.