Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mazda predstavila obnovljeni CX-5

mazda_cx5_

Mazda je u Los Angelesu premijerno predstavila obnovljeni CX-5 od kojeg očekuje da zadrži trenutne pozicije, ali i otvori mogućnost za privlačenje novih poklonika.

Estetski je model usklađen sa manjim CX-3, ali i većim CX-9 po receptu kakav koristi njemačka konkurencija, a posebno Audi.

Konkretni brojevi pak kažu kako je novi model 10 mm širi od prethodnika, dok je prednji A nosač pomaknut prema nazad za 35 mm. Novi model je čvršći od prethodnika, a dodatno je poboljšana i aerodinamika.

Pridodamo li svemu profinjenija svjetla i moderniji izraz prednje maske jasno je da CX-5 donosi određenu dozu svježine.

Osvježeni interijer uključuje kvalitetnije materijale, te redizajniran volan. Naravno, sveprisutni infotainment dobio je poziciju zaslona na vrhu prednje armature. Promjera je 7 inča, dok je vozački info zaslon promjera 4,6 inča. Bose audio sistem i dalje prisutan, a uključuje 10 zvučnika i povezanost sa Mazda Connect sustavom.

Ponuda motora je poznata. Dva su benzinca SkyActiv-G 2.0 i 2.5, te SkyActiv-D dizelaš zapremine 2,2 litre. U svim slučajevima nudi se šest-stepeni ručni mjenjač, dok je automatika opcijska.

Cijene i termin dolaska na tržište bit će naknadno obznanjeni.