Tvornica čarapa “Ključ” traži stranog investitora

Milinic seferovic34

Na osnovu poziva iz Fabrike čarapa “Ključ” Sarajevo direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić sa saradnicima posjetio je ovu tvornicu i razgovarao s direktorom tog preduzeća Jasminom Seferovićem o poslovnim planovima ovog prepoznatljivog bh. brenda.

Tvornica čarapa Ključ Sarajevo osnovana je 1896. godine i u svojoj tradiciji dugoj više od 120 godina bavi se proizvodnjom svih vrsta muških, ženskih i dječiji čarapa i hulahopki. Prije rata tvornica je ostvarivala godišnju proizvodnju od 23 miliona pari čarapa, a trenutno proizvede i plasira na tržište oko šest miliona pari godišnje.

Iako Ključ posjeduje najsavremenije mašine, obučenu radnu snagu i izuzetnu reputaciju i kvalitet, trenutna iskorištenost proizvodnih kapaciteta je i dalje ispod stvarnog potencijala. Upravo zbog toga tvornica čarapa Ključ je zainteresovana za partnerstvo sa stranim investitorom radi zajedničkog investiranja u proširenje proizvodnje i plasman proizvoda na međunarodnom tržištu.

Dogovoreno je da u sklopu projekata iz oblasti tekstilne industrije u BiH, FIPA potencijalnim investitorima ponudi i investiranje u fabriku „Ključ“, saopćeno je iz FIPA-e.