Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brojni Konzumovci ponovo dobrovoljno darivali krv

konzum darovanje444

Brojni uposlenici Konzuma Bosne i Hercegovine učestvovali su u akciji dobrovoljnog darivanja krvi povodom Međunarodnog dana života, a heroina među davaocima u kompaniji je Rabija Redžović, kojoj je ovo bio 14. put da daruje krv.

– Darovati dio sebe za spas drugih za mene predstavlja osobno zadovoljstvo, zdraviji život i najhumaniji čin kojem se svaki put s radošću odazovem. To je najmanje što možemo učiniti da nekome spasimo ili produžimo život – kazala je uposlenica sektora finansija Konzuma BiH, Redžović.

Darivanje krvi organizirano je u upravnoj zgradi kompanije u Sarajevu u saradnji s Zavodom za transfuzijsku medicinu Federacije BiH.

Iz Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije BiH zahvalili su uposlenicima najvećeg maloprodajnog trgovačkog lanca u BiH na nesebičnoj pomoći te pozvali sve građane i kompanije da slijede primjer uposlenika Konzuma.

Jasna Saračević iz odjela za promociju davalaštva pri Zavodu kazala je da je Konzum BiH njihov stalni partner u aktivnostima prikupljanja zaliha krvi još od 2007. godine.

– Krv je najdragocjeniji poklon koji možemo dati jedni drugima, jer se ne može proizvesti, nema tvornice za nju i jedini izvor krvi je human i zdrav čovjek koji želi darivati. Uzmemo li u obzir to da svaka darovana doza krvi spasi tri života, moramo biti solidarni, jer krv već sutra može zatrebati nekome od nas ili naših najdražih – naglasila je Saračević, saopćeno je iz MITA Group.