Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Enikon Aerospace

U 90 posto Airbusovih aviona su dijelovi koje je proizvela firma iza koje stoji “bh. krv”

airbus avion
Ilustracija: Unsplash

Nakon Njemačke, u kojoj su izgradili ime u tvornici koja proizvodi komponente interijera putničkih i poslovnih aviona, a u koju su povukli brojne Hercegovce, tvornicu su pokrenuli i u Vukovaru, a sada je dodatno šire

Kompanija Enikon Aerospace koja u Gospodarskoj zoni Vukovar proizvodi komponente interijera putničkih i poslovnih aviona, najavila je ovog mjeseca proširenje proizvodnje i zapošljavanje novih 100 radnika.

Zanimljivo je da, kako piše Večernji list, iza ovog projekta “stoji bh. krv”. Naime, na čelu firme je Marko Andrijanić, čiji je otac Ratimir, pokretač kompanije, rodom iz Gruda.

Nakon Njemačke, u kojoj su izgradili ime u tvornici koja proizvodi komponente interijera putničkih i poslovnih aviona, a u koju su povukli brojne Hercegovce, tvornicu su pokrenuli i u Vukovaru, a sada je dodatno šire.

– U 90 posto Airbusovih aviona su dijelovi koji su prošli kroz proizvodni proces naše firme. U Vukovaru ćemo u idućem razdoblju otvoriti najmanje dodatnih 100 radnih mjesta čime bi do sredine 2025. godine u pogonu u Vukovaru radilo oko 150 djelatnika – rekao je direktor i vlasnik firme Enikon Aerospace Marko Andrijanić.

Enikon Aerospace danas zapošljava 500-tinjak ranika na proizvodnim lokacijama u Hrvatskoj, Mađarskoj i Njemačkoj.